Het excursieprogramma van Groningen Seaports heet Zout aan de Broek. Tijdens deze excursie maakt u kennis met de ontwikkeling van Eemshaven, de havens in en rondom Delfzijl (Haven van Delfzijl, Oosterhornhaven, Farmsumerhaven), en de omliggende industriegebieden.

Zout aan de Broek wordt op dinsdagen en vrijdagen georganiseerd onder de deskundige leiding van een medewerker van Groningen Seaports.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13:30 Ontvangst met koffie/thee
  • 13:45 Introductie over Groningen Seaports
  • 14:15 Virtuele rondleiding met behulp van 3D-techniek
  • 14:30 Vaartocht met ribs in de haven (snelle speedboten)
  • 15:30 Afsluiting met een hapje en een drankje
  • 16:00 Einde programma

De vaartocht met de ribs vindt alleen plaats van maart tot en met oktober.  Van oktober tot en met februari wordt het varen vervangen door een busreis door de Eemshaven.

Let op!
De vaartocht is niet geschikt voor oudere personen, zwangere vrouwen en personen met gezondheidsproblemen. Indien personen niet zelf aan boord kunnen komen, wordt het afgeraden om mee te gaan. Het kan ook voorkomen dat kleding nat wordt door de golfslag tijdens het varen. Deelname aan de excursie geschiedt volledig op eigen risico.

Kosten
Deelname aan zout aan de broek kost € 50,= per persoon. Het minimum aantal deelnemers ligt op 10, het maximum is 24.

De kosten voor de winterexcursie in de maanden november t/m februari waarbij een rondleiding per touringcar in de plaats komt voor het rib varen bedragen €  15,= per persoon. Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 30,  en het maximum is 57.

Na de excursie stuurt Groningen Seaports de factuur op basis van het aantal opgegeven personen.

Aanmelden
Ga voor het reserveren van de excursie naar de knop aanmelden boven aan in het menu.

Overige mogelijkheden
Excursies in de haven van Delfzijl en/of een stadswandeling in deze mooie havenplaats worden aangeboden door het Arrangementen Bureau Eemsdelta. Dit bureau biedt ook excursies aan voor scholieren en studenten.

Losse vaartochten zijn beschikbaar via Waddenribtochten. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het varen met Ribs en biedt onder andere dagtochten aan naar de Duitse Waddeneilanden.