Het excursieprogramma van Groningen Seaports heet Zout aan de Broek. Tijdens deze excursie maakt u kennis met de ontwikkeling van Eemshaven, de havens in en rondom Delfzijl (Haven van Delfzijl, Oosterhornhaven, Farmsumerhaven), en de omliggende industriegebieden.

Zout aan de Broek wordt 1x per week georganiseerd onder de deskundige leiding van een medewerker van Groningen Seaports.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13:30 Ontvangst met koffie/thee
  • 13:45  Introductie over Groningen Seaports
  • 14:15  Virtuele rondleiding met behulp van 3D-techniek
  • 14:30 Vaartocht met ribs in de haven (snelle speedboten)
  • 15:30 Afsluiting met een hapje en een drankje
  • 16:00 Einde programma

Zout aan de broek wordt alleen vanaf maart tot en met oktober gehouden.

Let op!
De vaartocht is niet geschikt voor oudere personen, zwangere vrouwen en personen met gezondheidsproblemen. Personen die niet zelfstandig aan boord kunnen komen worden uitgesloten van de vaartocht. Het kan ook voorkomen dat kleding door golfslag nat wordt tijdens het varen.

Deelname aan de excursie geschiedt volledig op eigen risico!

Deelname en kosten

De minimale leeftijd voor deelname aan de excursie is 18 jaar en de maximale leeftijd is 60 jaar.

De excursie wordt georganiseerd voor groepen met 10 – 24 personen. Er zijn geen mogelijkheden voor kleinere of grotere groepen.

Deelname aan zout aan de broek kost € 65,00 per persoon. Voor studenten bedraagt het tarief € 15,00 per persoon.

Na de excursie stuurt Groningen Seaports de factuur op basis van het aantal opgegeven personen.

Aanmelden
Ga voor het reserveren van een excursie naar de knop aanmelden boven aan in het menu.

Overige mogelijkheden
Losse vaartochten zijn beschikbaar via Waddenribtochten. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het varen met Ribs en biedt onder andere dagtochten aan naar de Duitse Waddeneilanden.

Het MuzeeAquarium te Delfzijl biedt een verrassende belevenis bij de Wadden. Het biedt een unieke combinatie van een natuurhistorische en een cultuurhistorische collectie met een aquarium waarin vissen en andere zeedieren van de Wadden- en Noordzee te zien zijn.

Meegaan met The Grone is ook een leuk idee! The Grone is een prachtig vormgegeven en comfortabele touringcar. Waarbij de echte, fysieke wereld en multimedia zorgen voor een gecombineerde en overweldigende ervaring. Ga mee, stap in het gevoel en raak geïnspireerd! Reis door het verleden, het heden en de toekomst van Groningen. Zie prachtige landschappen, werelderfgoederen, nationale parken, structuren en gebouwen terwijl je verhalen en legendes ervaart die je nog lang zullen bijblijven.