De excursie begint in onze ontvangstruimte Nijlicht in de Eemshaven (Schildweg 16). Het gebouw is op de volgende manieren te bereiken:

Vanuit Delfzijl:

Volg de N360 richting Appingedam tot de kruising met de N33 (Assen-Eemshaven). Ga linksaf de N33 op richting de Eemshaven. U passeert vervolgens Holwierde, Losdorp en Spijk. U blijft deze weg volgen tot aan de eerste rotonde in de Eemshaven waar u het nieuwe complex van Google aan uw rechterhand ziet. U gaat bij deze rotonde rechtdoor totdat u na een flauwe bocht naar links opnieuw bij een rotonde komt. Op deze rotonde neemt u de 3e afslag. U rijdt nu op de Kwelderweg. Vervolgens neemt u de 3e afslag aan de rechterzijde, direct na de locatie van Theo Pouw. Aan het einde van deze weg gaat u linksaf. Na een paar honderd meter ziet u het kantoorgebouw Nijlicht aan uw linkerzijde.

Vanuit Groningen (Via N46):

Volg de N46 (Eemshavenweg) richting Eemshaven. Volg deze weg tot aan de rotonde in de Eemshaven en neem daar de eerste afslag rechts (Kwelderweg). Neem vervolgens direct de eerste afslag aan uw linkerzijde. Aan het einde van de weg gaat u rechtsaf. Na enkele tientallen meters ziet u het kantoorgebouw Nijlicht aan uw rechterzijde.

Vanuit Veendam:

Volg de N33 richting Eemshaven. U passeert achtereenvolgens Appingedam, Holwierde, Losdorp en Spijk. U blijft deze weg volgen tot aan de eerste rotonde in de Eemshaven waar u het nieuwe complex van Google aan uw rechterhand ziet. U gaat bij deze rotonde rechtdoor totdat u na een flauwe bocht naar links opnieuw bij een rotonde komt. Op deze rotonde neemt u de 3e afslag. U rijdt nu op de Kwelderweg. Vervolgens neemt u de 3e afslag aan de rechterzijde, direct na de locatie van Theo Pouw. Aan het einde van deze weg gaat u linksaf. Na een paar honderd meter ziet u het kantoorgebouw Nijlicht aan uw linkerzijde.